Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Színpompás sonkás zöldségsaláta: ezekkel az arányokkal lesz a legjobb a mártás


Ebbe a krémes, sonkás zöldségsalátába minden földi jó belekerült: így készítve tökéletes lesz.


Orosz sonkás krumplisalátának vagy Olivier-salátának is nevezik ezt a krémes, sonkás-zöldséges fogást, amelyet tőlünk keletre főleg szilveszterkor szolgálnak fel. A hús mellett fontos szerepet kap még benne a főtt tojás, a hagyma és a csemegeuborka. Ha van otthon maradék kolbászod vagy sült húsod, azt is felhasználhatod hozzá sonka helyett.

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:
👉 15 dkg főtt sonka
👉 15 dkg zöldborsó
👉 2 közepes krumpli
👉 2 sárgarépa
👉 2 tojás
👉 2 szem csemegeuborka
👉 1 kis lila hagyma

Az öntethez:
👉 10 dkg görög joghurt
👉 3 dkg majonéz
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A megmosott, egészben hagyott krumplit héjával együtt tedd egy lábosba. Add hozzá a megtisztított, szintén egészben hagyott répákat és a tojást. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi jól ellepi, fedd le, és tedd a tűzre. Amikor a víz felforrt, vedd a lángot kicsire. Tíz perc múlva halászd ki a lábosból a tojást, a többi hozzávalót pedig főzd további 15 percig. Ekkor szedd ki a répát és a krumplit is. Várd meg, amíg teljesen kihűlnek. Ezt akár előző este is elvégezheted.

A sonkát, a megpucolt krumplit, tojást és a répát kockázd fel, a hagymát vágd cikkekre, a csemegeuborkát karikákra. Tedd őket egy tálba. A zöldborsót öntsd le forró vízzel, egy perc múlva öblítsd le, és add a zöldségekhez.

Egy kisebb tálban keverd el a joghurtot a majonézzel, a sóval és a borssal. Forgasd a zöldségekhez, és tedd az egészet a hűtőbe néhány órára, hogy az ízeik összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések