Ezek a csodás kakaós muffinok fehér liszt nélkül, gluténmentesen készülnek, sőt cukor helyett is más édesíti őket.
A mandulalisztes-kakaós muffinok most bebizonyítják, hogy akkor is nagyon finom lehet egy édesség, ha nincs tele cukorral. A kis sütik édes ízéért most a juharszirup felel, fehér liszt helyett pedig mandulaliszt fogja össze a tésztát, amely így a gluténmentes diétába is belefér.
Hozzávalók 12 darabhoz
👉 45 dkg mandulaliszt
👉 10 dkg étcsoki
👉 5 dkg olvasztott vaj
👉 5 dkg cukrozatlan kakaópor
👉 3 tojás
👉 1 csipet só
👉 0.5 dl juharszirup
👉 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a mandulalisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát. A vajat olvaszd fel, és hagyd kihűlni. A tojásokat robotgéppel verd habosra, keverd össze a juharsziruppal és az olvasztott vajjal, majd add hozzá a mandulalisztes részt, és keverj belőle csomómentes tésztát.
Ha túl sűrű lenne, óvatosan, kevés vízzel hígítsd. Az étcsokit kockázd fel, és ezt is forgasd a masszához. Egy muffintepsit bélelj ki papírral. Oszd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe 18-20 percre.
0 Megjegyzések