Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fehérjében gazdag csicseriborsó-saláta a hűtőből: húsok mellé vagy önmagában is csodás


Ez a csodás és laktató csicseriborsó-saláta tele van fehérjével és vitaminokkal.


A sok-sok nyers zöldséggel készülő csicseriborsó-saláta a fokhagymás, savanykás öntetnek és a rámorzsolt fetának köszönheti karakteres ízét. Az egész alig húsz perc alatt összedobható. A konzerv-csicseriborsó nagyon könnyen kezelhető, egészséges, és változatosan használható fel.

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:
👉 15 dkg feta
👉 3 paradicsom
👉 2 csicseriborsó-konzerv
👉 1 lila hagyma
👉 1 kígyóuborka
👉 1 csokor koriander

Az öntethez:
👉 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
👉 3 evőkanál citromlé
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A saláta hozzávalóit készítsd elő. A paradicsomot, a lila hagymát és az uborkát szeleteld fel, a csicseriborsó-konzervet csepegtesd le. Tedd őket egy salátás tálba. Egy kisebb tálban keverd el az olívaolajat a citromlével és a zúzott fokhagymával. Ízlés szerint adj hozzá sót és frissen őrölt borsot. Forgasd össze a zöldségeket az öntettel.

Szórd meg aprított korianderrel, forgasd össze a felkockázott fetával, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések