A házilag készített gumicukor kevés hozzávalóval készül, és abbahagyhatatlan.
Ha imádod a gumicukrot, de a bolti változatra gyanakodva tekintesz, próbáld ki ezt az egyszerű, házilag készített receptet! Semmi másra nem lesz hozzá szükséged, mint szörpre vagy gyümölcslére, zselatinra és egy kis mézre az édesítéshez. Szilikon jégkockatartóba vagy bonbonkészítő formába öntsd a keveréket.
Hozzávalók 4 adaghoz
👉 3 dl gyümölcslé
👉 3 evőkanál zselatin
👉 1 evőkanál méz
👉 cukor a forgatáshoz (elhagyható)
Elkészítés:
A gyümölcslé felét melegítsd fel. A másik felével keverd össze a zselatint és a mézet, és lassan csorgasd a léhez. Csak melegítsd össze, forralni nem szabad! Egy perc múlva vedd le a tűzről, és oszd el a formákban. Ha többféle színű gumicukrot szeretnél, több ízben is használhatsz gyümölcslevet, minden decihez egy evőkanál zselatint számolva. A formába öntött cukrokat tartsd a hűtőben pár órára, hogy megdermedjenek.
Amikor kész vannak, meghempergetheted őket ízlés szerint még cukorban.
0 Megjegyzések