Az almás piskótatorta egyszerű tésztából készül, az illata pedig belengi sütés közben a lakást.
Az almás piskótatorta olcsó, könnyen elkészíthető, de pont ezért szeretjük. A felvert tojáshabnak köszönhetően szép magasra nő, így külön sütőpor nem is kell már hozzá. Az alaptésztát dobd fel illatos, téli fűszerekkel!
Hozzávalók 4 személyre
Az almához:
👉 3 alma
👉 1 teáskanál liszt
👉 1 teáskanál fahéj
👉 pár csepp citromlé
A tésztához:
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál liszt
👉 5 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 kávéskanál szegfűszeg
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az almát cikkezd fel, és keverd el a fahéjjal, egy kiskanál liszttel és pár csepp citromlével, hogy meg ne barnuljon. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd össze a kétféle cukorral és a reszelt citromhéjjal. A lisztet szitáld át, add hozzá a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűszeget, és keverd a cukros tojáshoz.
Végül forgasd hozzá a tojáshabot. Egyengesd el a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. A tetejét rakd ki a fahéjas almaszeletekkel, és told 180 fokos sütőbe 20-25 percre. Ha a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta, készen van.
0 Megjegyzések