Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egytepsis csirkecomb rizzsel összesütve: minden a sütőben puhul


Időt és energiát spórolsz meg azzal, ha a csirkecombot és a rizst egy tepsiben sütöd meg.


Az egytepsis rizses csirkecomb fűszeres, paradicsomos szaftban puhul a sütőben, és egyszerűen képtelenség ellenállni neki. A többi olyan fogáshoz hasonlóan, amelyben a köret a hússal együtt sül, itt is csak annyi a dolgod, hogy pakold egymás mellé a hozzávalókat, és amíg lassan összesülnek, akár pihenhetsz is egy jót.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 5 dkg zöldborsó
👉 5 dkg morzsolt kukorica
👉 4 csirkealsócomb
👉 4 szem szárított paradicsom
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 csésze alaplé
👉 1 csésze rizs
👉 1 hagyma
👉 1 kápia paprika
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy-két órára. A pácolási idő leteltével vegyél elő egy olyan serpenyőt, amelyet később a sütőbe is be tudsz tenni. Nagy lángon piríts benne kérget a combok mindkét oldalára, majd szedd ki, és tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával futtasd meg a nagyobb darabokra vágott hagymát és az egészben hagyott, késsel kilapított fokhagymagerezdeket.

Add hozzá a csíkokra vágott szárított paradicsomot, a felkarikázott kápia paprikát, a borsót és a kukoricát. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, majd forgasd hozzá a rizst. Hagyd, hogy a szemek magukba szívják a fűszeres alapot, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel és az alaplével. Kicsit sózd és borsozd meg, majd jöhetnek bele vissza a csirkecombok. Fedővel vagy alufóliával fedd le, és told 180 fokos sütőbe egy órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések