Ez a mesés túrótorta csokis kekszes alappal indít, és sütő helyett a hűtőben áll össze.
Készítsd el a túrótortát csokis alappal, kókuszos krémmel és roppanós morzsával a tetején! A többi sütés nélkül készülő édességhez hasonlóan ennek is szüksége lesz néhány órára, hogy a hűtőben összeálljon. A tejszín kemény habbá verésében segítségedre lehet egy csomag habfixáló.
Hozzávalók 4 személyre
Az alaphoz:
👉 25 dkg csokis keksz
👉 8 dkg vaj
A túrókrémhez:
👉 50 dkg túró
👉 10 dkg porcukor
👉 3 evőkanál kókuszreszelék
👉 2 dl habtejszín (jól behűtve)
👉 1 csomag habfixáló
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
A tetejére:
👉 10 dkg csokis keksz
Elkészítés:
Az alaphoz való kekszet daráld le, a vajat olvaszd fel. Keverd össze a kekszet az olvasztott vajjal, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában. Tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a tölteléket.
Ehhez a jól behűtött tejszínt verd fel. Amikor már elég habos, add hozzá először a habfixálót, utána a porcukrot, és így verd tovább keményre. Add hozzá a túrót, a vaníliaaromát és a kókuszreszeléket, és keverd jól össze. Vedd ki a hűtőből a kekszes alapot, és kend el rajta a krémet. A tetejére való kekszet törd rusztikusra, és ezzel szórd meg a tortát. Tedd vissza a hűtőbe legalább három-négy órára, hogy összeálljon.
0 Megjegyzések