Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A kívül ropogós, belül krémes sült krumpli titka: ne serpenyőben készítsd


A tökéletes sült krumpli egyik titka az, hogy nem szívja tele magát olajjal.


Ha a tökéletes sült krumplit szeretnéd elkészíteni, felejtsd el a bő olajat: tepsiben készítve minimális zsiradék elég hozzá, miközben sokféleképpen fűszerezheted is. A krumplikat először héjukban főzd elő, így könnyebben megsülnek.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 dl olívaolaj
👉 1 teáskanál füstölt paprika
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd elő tíz perc alatt. Halászd ki őket a vízből, ha kihűltek, hámozd meg, és vágd hasábokra. Egyengesd el a darabokat egy tepsiben, és szórd meg sóval és frissen őrölt borssal.

Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával, a füstölt paprikával, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. A fűszeres keveréket forgasd össze a krumplival. Takard le a tepsit alufóliával, és 200 fokos sütőben egy óra alatt süsd ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések