A krumplival készülő spanyol omlett zöldségekkel feldobva tökéletes reggeli napindító.
Készítsd el a klasszikus, krumplis spanyol omlettet kaliforniai paprikával egybesütve! Még jobb, ha nyers zöldségek is kerülnek mellé a tányérba: jól kiegészíti néhány szem koktélparadicsom és pár rukkolalevél. Ha reggel sietsz, és nincs időd a konyhában alkotni, vacsorára is elkészítheted ezt a finomságot.
Hozzávalók 2 személyre
👉 3 tojás
👉 2 krumpli
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 késhegynyi chili
Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, és olajon párold üvegesre. Add hozzá a szintén felkockázott kaliforniai paprikát és a karikákra vágott krumplit. Takard le a serpenyőt, és 10-15 perc alatt párold az egészet puhára. Közben a tojást egy nagy tálban verd fel villával. Sózd, borsozd, ízlés szerint adj hozzá egy leheletnyi chilit, majd öntsd bele a hagymás, krumplis keveréket. Hagyd így állni tíz percig. A pihentetési idő leteltével egy tiszta serpenyőben hevíts kevés olajat. Öntsd bele a tojásos krumplit, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg az omlettet. Tálald ropogós kenyérrel és friss zöldségekkel.
0 Megjegyzések