A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Retró kókusztekercs sütés nélkül: dupla adagban készítsd


Kétféle krémmel töltve készül a retró kedvenc, mely kezdő fakanáltanoncok számára sem okoz nehézséget.


A kókuszgolyó mellett a kókuszos keksztekercs is nagy kedvenc, mely nemcsak finom, hanem mutatós is. A látszat azonban ne tévesszen meg senkit, egyáltalán nem nehéz megalkotni a mennyei finomságot.

Hozzávalók

Tekercs:
👉 50 dkg darált keksz
👉 3 ek kakaó
👉 15 dkg porcukor
👉 3 ek rumaroma
👉 3,5 dl tej

Vajas krém:
👉 15 dkg vaj
👉 15 dkg porcukor
👉 10 dkg kókuszreszelék

Gesztenyés krém:
👉 15 dkg gesztenye (mirelit)
👉 15 dkg porcukor
👉 2 ek rumaroma
👉 kókuszreszelék a bevonáshoz szükség szerint

Elkészítés:

A darált kekszet a kakaóval, porcukorral, rummal és a tejjel gyúrjuk össze. Ha szükséges, még kevés tejet adjunk hozzá, hogy egybeálljon a massza. Ezután fóliázzuk le a tálat és készítsük el a krémeket.

A vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel keverjük simára.

A gesztenyét a porcukorral és a rummal keverjük simára.

A masszát osszuk két egyforma részre.

Terítsünk a dolgozófelületre egy sütőpapírt, szórjunk rá kókuszreszeléket, majd arra tegyük rá az egyik kekszes maszát. A massza tetejére is tegyünk sütőpapírt, ha szükséges, ha nem, akkor papír nélkül, nyújtófa segítségével nyújtsuk ki, majd kenjük meg az egyik krémmel. Ezután tekerjük fel, majd a rudat szórjuk meg kókuszreszelékkel. A másik masszával és krémmel ugyanígy járjunk el.

A sütit hűtőben tároljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések