Kétféle krémmel töltve készül a retró kedvenc, mely kezdő fakanáltanoncok számára sem okoz nehézséget.
A kókuszgolyó mellett a kókuszos keksztekercs is nagy kedvenc, mely nemcsak finom, hanem mutatós is. A látszat azonban ne tévesszen meg senkit, egyáltalán nem nehéz megalkotni a mennyei finomságot.
Hozzávalók
Tekercs:👉 50 dkg darált keksz
👉 3 ek kakaó
👉 15 dkg porcukor
👉 3 ek rumaroma
👉 3,5 dl tej
Vajas krém:
👉 15 dkg vaj
👉 15 dkg porcukor
👉 10 dkg kókuszreszelék
Gesztenyés krém:
👉 15 dkg gesztenye (mirelit)
👉 15 dkg porcukor
👉 2 ek rumaroma
👉 kókuszreszelék a bevonáshoz szükség szerint
Elkészítés:
A darált kekszet a kakaóval, porcukorral, rummal és a tejjel gyúrjuk össze. Ha szükséges, még kevés tejet adjunk hozzá, hogy egybeálljon a massza. Ezután fóliázzuk le a tálat és készítsük el a krémeket.A vajat a porcukorral és a kókuszreszelékkel keverjük simára.
A gesztenyét a porcukorral és a rummal keverjük simára.
A masszát osszuk két egyforma részre.
Terítsünk a dolgozófelületre egy sütőpapírt, szórjunk rá kókuszreszeléket, majd arra tegyük rá az egyik kekszes maszát. A massza tetejére is tegyünk sütőpapírt, ha szükséges, ha nem, akkor papír nélkül, nyújtófa segítségével nyújtsuk ki, majd kenjük meg az egyik krémmel. Ezután tekerjük fel, majd a rudat szórjuk meg kókuszreszelékkel. A másik masszával és krémmel ugyanígy járjunk el.
A sütit hűtőben tároljuk.
0 Megjegyzések