Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha gofri reszelt almával a tésztájában: ezekkel az arányokkal nem ragad le


Mennyei finomságot tehetsz az asztalra, ha a gofri tésztájába almát is reszelsz.


Ha szereted az almás palacsintát, készítsd el a gofrit is hasonló módon, reszelt gyümölccsel a tésztájában! Az így készült édességeket elkészítheted hétvégén reggelire, vagy egy tartalmas leves után második fogásként is jól működnek. Legjobban a fahéjas cukor megy hozzájuk.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg liszt
👉 8 dkg cukor
👉 8 dkg olvasztott vaj
👉 4 tojás
👉 3 dl tej
👉 2 alma
👉 1 teáskanál fahéj
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 olaj a sütéshez

A tálaláshoz:
👉 5 evőkanál cukor
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd el a cukorral, az olvasztott vajjal és a meghámozott, kicsumázott, lereszelt almával. Adagold bele a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, a tejet, végül forgasd bele a tojáshabot.

A tálaláshoz való cukrot keverd el a fahéjjal. A gofrisütőt kend ki olajjal, és a használati utasításnak megfelelő idő alatt - ez általában néhány perc - süsd ki a gofrikat. Amikor egy kisült, tedd egy tálra, szórd meg fahéjas cukorral, majd erre tedd a következő darabot is. Így folytasd a rétegzést, amíg az összes tészta el nem fogy.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések