Mennyei finomságot tehetsz az asztalra, ha a gofri tésztájába almát is reszelsz.
Ha szereted az almás palacsintát, készítsd el a gofrit is hasonló módon, reszelt gyümölccsel a tésztájában! Az így készült édességeket elkészítheted hétvégén reggelire, vagy egy tartalmas leves után második fogásként is jól működnek. Legjobban a fahéjas cukor megy hozzájuk.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg liszt
👉 8 dkg cukor
👉 8 dkg olvasztott vaj
👉 4 tojás
👉 3 dl tej
👉 2 alma
👉 1 teáskanál fahéj
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 olaj a sütéshez
A tálaláshoz:
👉 5 evőkanál cukor
👉 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A sárgáját keverd el a cukorral, az olvasztott vajjal és a meghámozott, kicsumázott, lereszelt almával. Adagold bele a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, a tejet, végül forgasd bele a tojáshabot.
A tálaláshoz való cukrot keverd el a fahéjjal. A gofrisütőt kend ki olajjal, és a használati utasításnak megfelelő idő alatt - ez általában néhány perc - süsd ki a gofrikat. Amikor egy kisült, tedd egy tálra, szórd meg fahéjas cukorral, majd erre tedd a következő darabot is. Így folytasd a rétegzést, amíg az összes tészta el nem fogy.
0 Megjegyzések