Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pikáns kínai tészta csirkemellel és zöldségekkel: keleti hozzávalókból készítsd


Ehhez a kínai csirkés tésztához csupa olyan alapanyag kell, amelyet akár egy közepes méretű szupermarketben is megkapsz.


A kínai csirkés tészta összeállítása nem különösebben bonyolult, de a viszonylag ritkábban használt hozzávalóknak köszönhetően mégis különleges. Egyik fő összetevője a mogyoróvaj, amelyet akár házilag is elkészíthetsz. Használhatsz hozzá ázsiai tésztát, amelyet a tőlünk megszokottól kicsit eltérően kell kifőzni: mindig kövesd a csomagoláson olvasható utasításokat!

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg ázsiai tészta
👉 20 dkg csirkemellfilé
👉 12 dkg mogyoróvaj
👉 4 cm gyömbér
👉 3 evőkanál szójaszósz
👉 2 dl kókusztej
👉 2 szál újhagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 chilipaprika
👉 0.5 csokor koriander
👉 só
👉 bors
👉 szezámolaj
👉 omlett a tálaláshoz (elmaradhat)

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál szezámolajjal, és negyedórára tedd félre. Utána egy serpenyőben két-három perc alatt süsd őket fehéredésig. A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint főzd ki.

A gyömbért szeleteld gyufaszál nagyságúra, a fokhagymát aprítsd fel, a chilit és az újhagymát vágd karikákra. A maradék szezámolajat melegítsd fel egy serpenyőben. Add hozzá először a gyömbért, pirítsd egy percig, majd jöhet hozzá az újhagyma fehér része, a fokhagyma, a chili és a szójaszósz. Pirítsd össze néhány perc alatt. Kanalazd hozzá a mogyoróvajat, olvaszd fel, majd forgasd bele a csirkét és a tésztát. Öntsd fel annyi kókusztejjel, amennyit magába szív, végül szórd meg aprított korianderrel és az újhagyma zöld levelével.

A kínaiak omlettel szeretik díszíteni a tetejét, de anélkül is finom.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések