Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes sütőtökpuding őszi fűszerekkel: nem győzöd majd kanalazni


Egyszerűen készül, gyors és mennyeien krémes. Ez a desszert garantáltan feldobja a ködös őszi napokat.


Valami egyszerű, de nagyszerű sütőtökös desszertre vágysz, ami megtöri a ködös őszi napok egyhangúságát? Ettől a pudingtól mindezt megkaphatod! Végtelenül krémes és fűszeres, ráadásul alig van vele munka, hiszen a nagy részét a sütő végzi.

Hozzávalók

👉 1 nagyobb kanadai sütőtök
👉 1 ek olívaolaj
👉 2 csipet só
👉 2 dl kókuszkrém
👉 fél dl juharszirup
👉 1 ek kókuszolaj
👉 1 tk vaníliakivonat
👉 1 tk őrölt fahéj
👉 fél tk őrölt gyömbér
👉 fél tk őrölt szerecsendió
👉 1 csipet só
👉 habosított kókusztejszín, pirított tökmag a díszítéshez

Elkészítés:

A tököt mossuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és szórjunk rá 1-2 csipet sót, majd takarjuk le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük puhára 50-60 perc alatt.

Várjuk ki, amíg kicsit hűl, majd egy kanállal kaparjuk ki a húsát, és minden más hozzávalóval együtt tegyük turmixgépbe, esetleg botmixerrel pürésítsük teljesen krémesre.

Kanalazzuk kis edényekbe, és habosított kókusztejszínnel, pirított tökmaggal díszítsük. Melegen vagy hidegen fogyasszuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések