Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben, krémesre sült lila hagyma: gyors köret húsok mellé


A lila hagyma szó hallatán sokunknak a lekvár vagy a csatni jut elsőre eszébe, pedig ez a zöldség önmagában, köretként is kiváló fogás lehet.


A lila hagyma megannyi áldásos hatása mellett igazi C-vitamin-bomba, ráadásul vízhajtóként, légúttisztítóként, illetve a máj és a szervezet méregtelenítésében is fontos szereplőként vesz részt.

Hozzávalók

👉 2 ek olívaolaj
👉 75 dkg lila hagyma
👉 12 db babérlevél
👉 10 szem borókabogyó
👉 só, bors ízlés szerint
👉 2 dl portói bor

Elkészítés:

Először is egy tepsit kenjünk ki az olívaolajjal.

Tisztítsuk meg a lila hagymákat, majd vágjuk félbe.

Halmozzuk a hagymát a tepsibe, dugdossuk közéjük ízlés szerint a babérleveleket, illetve szórjuk meg az egészet a borókabogyószemekkel.

Sózzuk és borsozzuk meg, majd locsoljuk meg gazdagon a portói borral.

A sütőt melegítsük elő 160 fokra, a tepsit fóliázzuk le, és süssük kb. 45 percig a fűszeres hagymát.

Akkor vagyunk ügyesek, ha a hagymák megpirulnak és közben kissé karamellizálódnak is, ugyanakkor a tepsi alján egy sűrű, portóis szaft is keletkezik.

Ha elkészült, tálalhatjuk hidegen, melegen, akár húsok, akár sajtok mellé is. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések