Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Illatos, narancshéjban sült csirkecomb: nagyon aromás és omlós lesz a hús


Ennek a receptnek a szépsége a különleges ízvilágban és a tálalásban rejlik. A narancshéjban sült csirkecombokat átjáró citrusos aroma biztosan elcsábít!


Ez a fogás a maga nemében egyszerű csirkecombokat egy egészen új gasztronómiai szintre emeli. Az elkészítése sem bonyolult, csupán a megfelelő pác és a sütésre szánt idő a szűk keresztmetszet.

Hozzávalók:

👉 4 db csirkealsócomb
👉 2 ek olívaolaj
👉 1 tk csemege őrölt pirospaprika
👉 1 tk só
👉 1 ek bors
👉 4 db narancs
👉 2 dl víz

Elkészítés:

A csirkecombokról szedjük le a bőrt.

Tegyük őket egy mély tálba, majd sózzuk és borsozzuk, adjuk hozzá a csemege őrölt pirospaprikát és az olívaolajat, majd alaposan keverjük össze, hogy minden combot beterítsen a pác.

Pihentessük a húsokat 1 órán át a hútőben.

Amíg a húsok pácolódnak, készítsük elő a narancsokat.

A 4 darab narancsot skalpoljuk meg, majd a felső 1/4 részét is vágjuk le, de utóbbit ne dobjuk ki, mert még szükség lesz rá a sütésnél.

Egy evőnakállal óvatosan vágjuk körbe a narancshúst, vigyázva, hogy a héjat ne sértsük fel. Nem ördöngösség, és más célszerszámmal is ki lehet próbálni, de fontos, hogy ne legyen hegyes, mert azzal csak a héjat roncsoljuk szét.

Ha ügyesek vagyunk, a körbevágott gyümölcshúst egyben ki tudjuk emelni a héjból.

A narancshúsra nem lesz szükségünk, a héjakra azonban annál inkább.

Ha letelt a pácolási idő, a combokat egyesével tegyük bele a narancsokba úgy, hogy azoknak a nyele kifelé nézzen a narancsból.

Ezután minden narancs tetejét illesszük rá a csirkecombok nyelére, mint egy kupakot.

A sütéshez vegyünk elő egy magasabb falú tepsit.

Helyezzük bele a narancsokat, és öntsünk alájuk 2-3 dl vizet. Így nem fognak leégni, hanem szépen megpárolódnak majd a combok a héjban.

Fedjük le fóliával a tepsit, és 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig süssük.

Mivel a narancshéj részben megvédi a húst a hőtől, ezért több időt kell a sütésre szánnunk, mintha csak simán megsütnénk a csirkét, mindenféle csomagolás nélkül.

A megsült csirkecombok az elegáns csomagolás mellett egy igen finom és aromás ízt is kapnak majd, és kiváló feltétül szolgálnak, többek között rizses köretek mellé.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések