A serpenyőben pirult zöldséges gomba tökéletes köret lehet rizs vagy krumpli helyett is.
Fantasztikus köretet készíthetsz, ha a gombát zöldségekkel együtt pirítod meg a serpenyőben. A vajon készített változathoz hasonlóan ez a recept is tele van fehérjével, eltelít, mégis alig tartalmaz kalóriát. Mivel a végén szójaszószos öntet koronázza meg, közben csak óvatosan sózd.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg gomba
👉 2 evőkanál szójaszósz
👉 1 hagyma
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál rizsecet
👉 1 teáskanál sűrített paradicsom
👉 1 teáskanál cukor
👉 0.5 chilipaprika
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A gombát szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, dobd rá a gombát, és kevergesd, amíg összeesik, és levet ereszt. Közben a hagymát, a fokhagymagerezdet és a kaliforniai paprikát kockázd fel, a fokhagymát vágd apróra, a chilit karikákra. Egy kis tálban keverd el a szójaszószt a rizsecettel, a sűrített paradicsommal és a cukorral.
A megpárolódott gomba alá önts még egy kevés olajat. Add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a paprikát és a chilit, szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, keverd jól össze, és hagyd, hogy ezek is puhára párolódjanak. Amikor már minden hozzávaló megpuhult, öntsd le a paradicsomos-szójaszószos keverékkel, és forrald össze.
0 Megjegyzések