Ez a sünisüti mutatós, finom és egyáltalán nem bonyolult, a gyerekek pedig kifejezetten odáig lesznek érte.
A könnyen összeállítható, klasszikus linzertészta kiváló alapanyag kekszekhez, pitékhez, sőt cuki sünisütiket is készíthetsz belőle. Arra ügyelj, hogy gyorsan állítsd össze a tésztát, ezt akár egy késes betétű robotgéppel is megteheted. A formázás egyszerű, a sütés után pedig már csak dekorálni kell. Ehhez a csoki és a kókusz tökéletes.
Hozzávalók 20 darabhoz
A tésztához👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 1 db tojássárgája
👉 1 csipet só
A díszítéshez
👉 15 dkg étcsoki
👉 kókuszreszelék
Pihentetés után a tésztából készíts dió nagyságú gombócokat, majd formázd csepp alakúra. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd világosbarnára 10-15 perc alatt. A csokit olvaszd meg vízgőz felett, és mártsd bele a kihűlt süti vastagabb végét, majd szórd meg kókuszreszelékkel. A maradék csokiból fogvájó vagy nyomózsák segítségével készíts a süniknek szemeket.
👉 20 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 1 db tojássárgája
👉 1 csipet só
A díszítéshez
👉 15 dkg étcsoki
👉 kókuszreszelék
Elkészítés:
A lisztet szórd egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és morzsold össze. Tedd hozzá a tojássárgát, a cukrot és a sót, majd gyorsan gyúrd össze, hogy a vaj ne olvadjon meg a kezed melegétől. Formázz belőle gombócot, csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe legalább egy órára.Pihentetés után a tésztából készíts dió nagyságú gombócokat, majd formázd csepp alakúra. Rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd világosbarnára 10-15 perc alatt. A csokit olvaszd meg vízgőz felett, és mártsd bele a kihűlt süti vastagabb végét, majd szórd meg kókuszreszelékkel. A maradék csokiból fogvájó vagy nyomózsák segítségével készíts a süniknek szemeket.
0 Megjegyzések