A csicseriborsós sertésraguban a hús mellett kolbász is helyet kapott.
Ez a pikáns, csicseriborsós sertésragu tökéletes választás egy hűvös őszi estére. A hús mellé parasztkolbász is kerül, amelyből bátran karikázz bele csípős típust is. Az erőspaprika-krémet is nyugodtan elkészítheted házilag, így finomabb is lesz, mint a bolti változat.
Hozzávalók
👉 50 dkg sertéscomb- vagy lapocka
👉 40 dkg konzerv-csicseriborsó
👉 30 dkg parasztkolbász
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál sertészsír
👉 1 hagyma
👉 1 kis doboz sűrített paradicsom (7-8 g)
👉 1 teáskanál csípős paprikakrém
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A húst kockázd fel. A zsírt olvaszd fel, párold rajta üvegesre a hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát is. Pirítsd egy percig, majd jöhet rá a hús. Sózd, borsozd, és kevergetve néhány perc alatt süsd fehéredésig. Húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, a csípős paprikakrémmel és a sűrített paradicsommal. Öntsd hozzá a paradicsomkonzervet is, kóstold meg, ha szükséges, még sózd utána, és tedd vissza a tűzre. Amikor felforrt, vedd a lángot kicsire, és lassan főzd.
Fél óra múlva add a húshoz a héjától megszabadított, felkarikázott kolbászt. Kóstold meg a szaftot, ha szükséges, még ízesítsd utána. Ha túlságosan besűrűsödött, egy kevés vízzel hígítsd. Így főzd további fél órát, amíg a hús teljesen megpuhul. Amikor már minden hozzávaló puha, tedd a fazékba a lecsepegtetett csicseriborsót. Főzd össze tíz perc alatt. Tálald friss kenyérrel.
0 Megjegyzések