Hirdessen itt

Zabpelyhes-túrós süti egyszerű kevert tésztából: így készítve az emésztésnek is jót tesz


A túrós sütit mindenki szereti: zabpelyhes változatban a szervezetnek is jót tesz.


Csodás süteményt készíthetsz, ha a túrót zabpehellyel dolgozod össze. A zab tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal, ezért különösen reggel érdemes fogyasztani: egy tányér zabkásával máris jobban kezdődik a nap. A túrós sütik is népszerűek sokféle változatban: ha szeretnéd, ezt a receptet is feldobhatod valamilyen finom gyümölccsel.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg túró
👉 20 dkg tejföl
👉 15 dkg zabpehely
👉 10 dkg cukor
👉 5 tojás
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 zabliszt és vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A túrót villával törd át, majd add hozzá a többi hozzávalót: a tejfölt, a zabpelyhet, a cukrot, a tojást, a sütőport és a vaníliaaromát. Jól dolgozd össze, és pihentesd a hűtőben negyedórát. Egy tepsit kenj ki vajjal és szórj meg zabliszttel. Egyengesd el benne a tésztát, és told 180 fokos sütőbe nagyjából fél órára. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta, elkészült. Várd meg, amíg kihűl, és csak utána szeleteld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések