A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors spenótos csirkemell tejszínes mártásban: így marad jó szaftos a hús


A lágy, tejszínes szafttal leöntött spenótos csirkemell villámgyorsan elkészül, és egészséges is.


A vasban és vitaminokban gazdag spenót tökéletesen jól megy egy szaftos, tejszínes csirkemellhez. A mártást fűszeres lében eltett szárított paradicsom dobja fel: jó, ha ebből mindig tartasz egy üveggel a hűtőben, mert sokféle fogást varázsol izgalmassá. A csirkemell is igazi jolly joker azokra a napokra, amikor semmi ötleted nincs, mit is főzhetnél.

Hozzávalók 4 személyre

👉 70 dkg csirkemellfilé
👉 5 dkg spenót
👉 5 dkg krémsajt
👉 4 szem szárított paradicsom
👉 2 dl alaplé
👉 2 dl tejszín
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd szeletekre. Szórd meg mindkét oldalát sóval és borssal, locsold meg egy evőkanál olívaolajjal, és tedd félre egy órára. Amikor a pácolási idő letelt, egy serpenyőben hevíts egy evőkanál vajat, és oldalanként három-négy perc alatt süsd meg rajta a csirkeszeleteket.

A hagymát aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a csirke sült, hevíts még egy kevés vajat, és párold rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a felszeletelt fokhagymát és a megmosott, lecsepegtetett spenótot. Lefedve párold, amíg összeesik. Ez néhány perc. Ekkor öntsd fel az alaplével és a tejszínnel, add hozzá a krémsajtot és a felkockázott paradicsomot, ha szükséges, sózd és borsozd meg, és kezdd el összefőzni. Amikor besűrűsödött, tedd vissza bele a csirkemellszeleteket, és forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések