A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámgyors paradicsomos tészta friss bazsalikommal: ha még visszavágysz a nyárba


Az egyszerű és gyors ételek mezőnyében a paradicsomos tészta tuti befutó, főleg, ha friss bazsalikommal együtt készül.


Ha villámgyors ebéd, akkor bazsalikomos, paradicsomos tészta! Amíg a tészta kifő, a mártás is elkészül, ráadásul ennek a gyerekek is ritkán tudnak ellenállni. A friss, illatos zöldfűszer össze sem hasonlítható a szárított változattal, ezért ha van rá lehetőséged, nevelgess belőle egy cseréppel az erkélyen vagy a konyhában.

Hozzávalók

👉 40 dkg száraztészta
👉 35 dkg passzírozott paradicsom
👉 10 dkg mascarpone
👉 5 levél friss bazsalikom
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál cukor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 reszelt parmezán a tetejére

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Amikor kész, szűrd le. Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Futtasd meg rajta a zúzott fokhagymát, majd öntsd fel a paradicsomszósszal. Add hozzá az apróra vágott friss bazsalikomot, ízesítsd sóval és borssal.

Egy kevés cukrot is tehetsz bele, hogy a paradicsom savasságát ellensúlyozd. Keverd hozzá a mascarponét, és kis lángon főzd negyedóra alatt össze. Ha szükséges, hígíthatod a tészta főzővizével. A végén forgasd össze a tésztával. Az adagok tetejét szórd meg reszelt parmezánnal.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések