Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós sonkás batyu olvadt sajttal a közepén: finomabb, mint a hagyományos szendvics


Ropogós sonkás batyu olvadt sajttal a közepén: finomabb, mint a hagyományos szendvics


A kis sonkás-sajtos batyuk frissen és ropogósan a legfinomabbak, de akár másnap az uzsonnásdobozba is pakolhatsz belőlük.

A sonkás-sajtos batyuk lelke a közepükbe rejtett fűszeres vaj, és a lágy, olvadt sajt. Kelt tésztából készülnek, ezért időt kell rájuk szánni, de egyébként egyáltalán nem bonyolult az összeállításuk. Töltelékként használhatsz füstölt sajtot is, így még karakteresebb lesz az íze.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
👉 40 dkg liszt
👉 2.5 dl tej
👉 2.5 dkg élesztő
👉 1 dl olaj
👉 1 evőkanál cukor
👉 0.5 evőkanál só

A töltelékhez:
👉 20 dkg sajt
👉 15 dkg sonka
👉 10 dkg vaj
👉 0.5 csokor snidling
👉 só
👉 frissen őrölt bors

A tetejére:
👉 1 tojás

Elkészítés:

Először állítsd össze a tésztát. A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A lisztet közben szitáld át. Add hozzá a sót, az élesztős tejet és az olajat, és jól dolgozd össze. Letakarva, meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára. Közben állítsd össze a tölteléket. A lágy, formázható állagú vajban keverd el a sót, a borsot és az apróra vágott snidlinget. A sonkát kockázd fel, a sajtot reszeld le.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, és nagyobb pogácsaszaggatóval szaggasd ki. A darabok egyik felét kend meg a fűszeres vajjal, halmozz rájuk a sonkából és a sajtból. A másik felét hajtsd rájuk, és jól zárd le a széleket, hogy ne folyjon ki a töltelék. Helyezd el a megtöltött darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, újra takard le, és keleszd húsz percig. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A megkelt batyuk tetejét és széleit kend meg felvert tojással, és 15-20 perc alatt süsd készre őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések