A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megdöbbentek az olaszok amiatt, hogy Magyarországon az orvosok jobban keresnek


Kanyarban előznek a magyar orvosok. 

Az olaszországi orvosok kevesebbet keresnek, mint a magyar, német, belga, dán és angol kollégáik – írja a La Repubblica, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a közegészségügyi rendszer kórházi orvosai abszolút értékben nem keresnek keveset, átlagosan bruttó 86 ezer eurót, de elmarad a fizetésük sok más európai országhoz viszonyítva. Az olasz lap szerint egyre több fiatal választja a külföldre költözést, míg a közszférát elhagyók többsége a magánszektorban találja meg számításait, ahol sokkal magasabb fizetésért kevésbé megerőltető munkát végeznek.

Magyarország megelőzheti a spanyolokat?

Eközben a spanyol El Mundo arról számol be, hogy Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban 2040-re 30 százalékkal több lesz az egy főre jutó jövedelem, mint Spanyolországban.

Toni Roldán, az Esade Gazdaságpolitikai Központ igazgatója szerint Spanyolország nagy problémája, hogy a gazdaság az alacsony hozzáadott értékű termelési struktúra felé hajlik, erősen a turizmusra és az éttermekre koncentrál, miközben a cégek alig fektetnek innovációba.

(Mandiner)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések