A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós bőrű, házi pácban sült csirkecombok: tegyél mellé almát is


A szaftos, fűszeres csirkecombok tökéletesen harmonizálnak az édeskés, sült almával.


A változatosan elkészíthető csirkecombbal nehéz melléfogni: a csirkepaprikástól a mézes-mustáros változatig rengeteg módon a tányérra kerülhet. Egy kis kreativitással a hagyományos sült csirkecombot is könnyen feldobhatod. A jól eltalált pác a siker egyik titka. A sós és az édes ízek együtt kiválóak.

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 db csirkecomb
👉 4 db alma
👉 1 db citrom
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 2 evőkanál méz
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál aprított petrezselyem
👉 2 ág rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Először készítsd el a pácot. Egy közepes méretű tálban keverd össze az olívaolajat, a mézet, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. A csirkecombokat mosd meg, és törölgesd szárazra. Alaposan dörzsöld be a húst a páccal. Figyelj arra, hogy mindenhova jusson fűszerkeverék. Hagyd legalább 30 percig pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól átjárják a combokat.

Rakd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, és tégy melléjük alma- és citromszeleteket. Süsd előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül 45-50 percig, vagy amíg a csirke bőre szép aranybarna és ropogós lesz, a hús pedig puhává válik. Közben egyszer-kétszer forgasd meg a combokat. Ha kívül ropogósak, belül puhák, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt szórd meg rozmaringgal és petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések