A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több mint öt év börtönt kapott az ámokfutó, akit akciófilmes üldözés után szorítottak le a rendőrök az M2-en


A férfi néhol 200-as tempó felett menekült, míg végül az M2-es leállósávjában nekisodródott a szalagkorlátnak és kiszakadt a kocsija kereke.

Még augusztusban váltott ki nagy visszhangot egy autós üldözés, ami Vác és Dunakeszi között zajlott. Az eset után egy videó is napvilágot látott az elfogásról, amelynek kapcsán a rendőrök eljárását is vizsgálták, akik végül jutalmat és hivatalos elismerést kaptak.

Az ügyben most nem jogerős bírósági ítélet született, és az autóst hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és eltiltás alatti vezetés miatt elítélték.

Az ügyészség beszámolója szerint az üldözés előzménye az volt, hogy autóst igazoltatni akarták, de a sofőr elmenekült az M2-es autóút irányába, majd a főúton haladva a megengedett sebességhatár néhol akár kétszeres túllépésével továbbhajtott. Többször áthajtott a záróvonalon is a szem­be­jö­vőket veszélyeztetve. Ezen túlmenően a rendőrök autóinak többször nekiütközött, valamint vészfékezésre kényszerítette őket.

A fia­tal, kétgyermekes férfit 5 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték és 10 évre eltiltották a közúti járművezetéstől. A férfi ellen a fenti eseten túl vagyon elleni bűncselekmények miatt is több eljárás zajlik, illetve zajlott, és kétszer amiatt is elítélték, mert eltil­tása ellenére vezetett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések