A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rétvári Bence: Kapuzárási pánik van az európai döntéshozatali fórumokon


Rétvári Bence rámutatott: Brüsszelben arra hivatkoznak, hogy jönnek az európai parlamenti választások, „jönnek a populisták, akik az emberek nézeteit képviselik” és könnyen alakulhat úgy a választások utáni helyzet, hogy már nem lehet a migrációpárti javaslatokat ilyen könnyedén átvinni.

Ezért egészítették ki egy eddig hiányzó elemmel a korábban elfogadott migrációs paktumot – mondta. Hozzátette: az előző azt szabályozta, hogy mi az eljárás a napról napra megjelenő illegális migránsok esetén, most pedig arról van szó, hogy egy hirtelen megjelenő, tízezrek okozta válsághelyzetben mit tesz az Európai Unió. Azaz, ha egy ország azt mondja, hogy válsághelyzet van, és ezt elismerik Brüsszelben, eldöntik, hogy melyik ország hány embert vegyen át onnan – ismertette.

Rétvári Bence azt mondta,

Brüsszel visszaél a hatalmával, mert menet közben átírja az eljárási szabályokat. Olyanokról döntenek „másodperclogika” és belső koalíciós feszültségek alapján, amelyek generációkra határozzák meg Európa jövőjét.

Az államtitkár garanciának nevezte, hogy az alaptörvényben meghatározottak szerint Magyarország területére nem lehet külföldieket betelepíteni a magyar Országgyűlés megkerülésével. A magyar baloldal mindig elmondja, hogy támogatják a migrációpárti javaslatokat, sőt Brüsszelben az összes kvótajavaslatot meg is szavazták – mutatott rá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések