A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mától magyar állampolgár Marco Rossi


Kedden délután letette a magyar állampolgársági esküt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, valamint a tréner szintén olasz segítője, Cosimo Inguscio.

Marco Rossi és Cosimo Inguscio Novák Katalin köztársasági elnök jelenlétében letette a magyar állampolgársági esküt. A két szakember természetesen olasz állampolgárságát is megtartja a magyar mellett, de egyiket sem helyezik a másik elé.

A szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta, sok olyan pillanatot kapott már Magyarországtól és a magyaroktól, amikor elérzékenyült, pedig nem túlságosan érzelgős típus.

“A mai nap azonban ismét ilyen volt, hiszen az az ország, az a nemzet, amelyet második otthonomnak tekintek, hivatalosan is befogadott” – nyilatkozta a szakember a szövetség honlapján. Külön köszönetét fejezte ki  a köztársasági elnöknek, hogy ilyen különleges körülmények között válhatott magyar állampolgárrá és Csányi Sándornak az MLSZ elnökének, akinek a támogatása nélkül nem tölthetett volna ennyi időt Magyarországon és nem válhatott volna magyar állampolgárrá.

A nemzeti csapattal kijutott a koronavírus miatt 2021-re halasztott Európa-bajnokságra, ahol Franciaországgal 1–1-et, Németországgal 2–2-t játszottak a magyarok, a Nemzetek Ligájában pedig két év alatt feljutottak a harmadik osztályból az élvonalba.

Cosimo Inguscio együtt érkezett Rossival a Honvédhoz 2012-ben, Dunaszerdahelyen is tagja volt a stábjának, 2018-ban pedig követte őt a magyar válogatotthoz is.

“Azt hiszem, azt nem is kell mondanom, hogy mennyire szeretjük a magyarokat és Magyarországot mindketten, így nagyon bízunk benne, hogy minél több örömöt tudunk még okozni a magyar embereknek”

– nyilatkozta Inguscio.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések