Hirdessen itt

Gál Kinga: Az Európai Parlament megpróbál beavatkozni a lengyel választásokba


„Az Európai Parlament megpróbál beavatkozni a lengyel választásokba azzal, hogy vitát tart és szánalmas hazugságokkal támadja Varsót mindössze 12 nappal a választások előtt” – jelentette ki Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke kedden Strasbourgban.


Gál Kinga az Európai Parlament plenáris ülésének a schengeni vízumok nagymértékű korrupt értékesítése címmel rendezett vitája alkalmából magyar újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta: az EP-vita nyílt beavatkozást jelent a közelgő lengyelországi választásokba.

Közölte: az, hogy az Európai Parlamentben egy tagállami választás előtt néhány héttel egy különösen érzékeny, meglehetősen eltúlzott és mesterségesen konstruált témában vitát tart, azt jelenti, hogy megpróbálja térdre kényszeríteni a konzervatív lengyel kormányt. Az EP többsége nem ért egyet a lengyel kormány illegális migrációt ellenző politikájával.

Nem ért egyet azzal, hogy Varsó nem hajlandó engedni a migránskvóták bevezetését célzó brüsszeli törekvéseknek, illetve azzal, hogy Lengyelország határozottan kiáll a nemzeti szuverenitása mellett

– mondta. Gál Kinga elfogadhatatlannak nevezte, hogy az Európai Parlament nyíltan kiáll Donald Tusk, a fő lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform (PO) elnöke és migránspárti társai mellett. A magyarok tapasztalata azt mutatja, hogy az ilyen befolyásolási kísérletnek nem lesz eredménye Lengyelországban sem – emelte ki. Ahogy a magyarok, úgy a lengyelek is maguk szeretnék eldönteni, hogy milyen kormányuk és milyen országuk legyen. Nem kérnek sem Brüsszelből, sem Strasbourgból ebben a kérdésben – jelentette ki.

A fideszes EP-képviselő végezetül reményényét fejezte ki, hogy az október 15-én esedékes választásokon a lengyel nép “bölcsen választ”, a külső befolyás pedig nem lesz hatással a voksolás eredményére.

Magyarország számára kulcskérdés a lengyel választások eredménye – tette hozzá Gál Kinga. Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az EP plenáris ülésén a vitában felszólalva nyilvánvalónak nevezte, hogy a jelenlegi lengyel kormány szálka a migrációpárti, baloldali brüsszeli politikai erők szemében.

„Annyira le akarják váltani ezt a kormányt, hogy még vitát is rendeznek az Európai Parlamentben, hogy mindössze 12 nappal a választások előtt szánalmas hazugságokkal támadják”

– fogalmazott.

Szavai szerint a vita átlátszó célja: beavatkozni a lengyel választásokba. Az EP felnagyít egy jelentéktelen vízumügyet, amelyben az illetékes hatóságok már jóval a manipuláció kezdete előtt eljártak – mondta.

Az EP-képviselő kijelentette: „ez helytelen, és nem fog működni”. Ebben az Európai Néppárt, Donald Tusk, a fő lengyel ellenzéki párt, a Polgári Platform (PO) elnöke téved” – jelentette ki.

“Tényleg azt remélik, hogy ennek a neomarxista intézménynek a segítségével választásokat lehet nyerni?”

– tette fel a kérdést Hidvéghi Balázs, majd hozzátette: “láttunk már hasonló próbálkozást Magyarország ellen, és nem jött össze, sőt, visszafelé sült el”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések