Ennek a rántott brokkolinak a panírja tojás nélkül készül, és más szempontból is különleges.
Diétás módon, tojás nélkül is készítheted a rántott brokkolit. Ez a változat többek között azért is izgalmas, mert a liszt egy részét darált mandula váltja fel, bő olaj helyett pedig tepsiben sül ropogósra. A zöldségeket és a húsokat sokféleképpen panírozhatod be: ebből a válogatásból kedvedre szemezgethetsz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg zsemlemorzsa
👉 15 dkg liszt
👉 6 evőkanál tej
👉 5 dkg darált mandula
👉 3 evőkanál keményítő
👉 1 fej brokkoli
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd és szárítsd meg, majd szórd meg őket sóval és borssal. A lisztet keverd el a darált mandulával. A tejet vegyítsd el a keményítővel, ez helyettesíti a tojást. A harmadik tálba adagold bele a zsemlemorzsát.
A befűszerezett brokkolikat forgasd meg előbb a mandulás lisztben, utána a keményítős tejben, végül a zsemlemorzsában. Sorakoztasd fel őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 200 fokon fél óra alatt süsd őket ropogósra.
0 Megjegyzések