Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Rántott brokkoli tojás nélkül: tepsiben sül ropogósra


Ennek a rántott brokkolinak a panírja tojás nélkül készül, és más szempontból is különleges.


Diétás módon, tojás nélkül is készítheted a rántott brokkolit. Ez a változat többek között azért is izgalmas, mert a liszt egy részét darált mandula váltja fel, bő olaj helyett pedig tepsiben sül ropogósra. A zöldségeket és a húsokat sokféleképpen panírozhatod be: ebből a válogatásból kedvedre szemezgethetsz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg zsemlemorzsa
👉 15 dkg liszt
👉 6 evőkanál tej
👉 5 dkg darált mandula
👉 3 evőkanál keményítő
👉 1 fej brokkoli
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, alaposan mosd és szárítsd meg, majd szórd meg őket sóval és borssal. A lisztet keverd el a darált mandulával. A tejet vegyítsd el a keményítővel, ez helyettesíti a tojást. A harmadik tálba adagold bele a zsemlemorzsát.

A befűszerezett brokkolikat forgasd meg előbb a mandulás lisztben, utána a keményítős tejben, végül a zsemlemorzsában. Sorakoztasd fel őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. 200 fokon fél óra alatt süsd őket ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések