A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Őszibarackos cobbler remegős töltelékkel: a vajas tészta hihetetlenül omlós


Az őszibarackos cobbler befőttből is készülhet, és elképesztően finom a tésztája.


Ha kapsz még friss barackot, abból, ha már nem, befőttből készítsd el ezt a mennyei őszibarackos cobblert. Az Amerikában népszerű süti lényege, hogy a gyümölcsös rétegre kanállal halmozzák rá a tésztát, így sütik ki. Az így kapott édesség igazán izgalmas lesz.

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához:
👉 25 dkg liszt
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg barna cukor
👉 2 dl habtejszín
👉 1 tojás
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor

A gyümölcsös réteghez:
👉 1 kg őszibarack
👉 10 dkg cukor
👉 3 evőkanál kukoricakeményítő
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 teáskanál fahéj
👉 0.5 kávéskanál szerecsendió

A tetejére:
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

Az őszibarackokat hámozd meg. Vágd őket cikkekre, keverd össze a cukorral, a fahéjjal, a szerecsendióval és a keményítővel. Locsold meg egy evőkanál citromlével, és egyengesd el egy tepsi aljában. Told 180 fokos sütőbe negyedórára.

A tésztához a kockákra vágott hideg vajat morzsold össze a liszttel. Add hozzá a sütőport, a cukrot, a sót. A tejszínt keverd el a tojással, és öntsd a tésztához. Dolgozd jól össze, formázz belőle gombócokat, és oszd el őket az elősütött barack tetején. Szórd meg a tésztát fahéjas cukorral, és told az egészet vissza a sütőbe. Nagyjából 35 perc alatt süsd aranyszínűre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések