A darált húsos tészta szószában a paradicsom savasságát mascarpone ellensúlyozza.
Ez a paradicsomos, darált húsos tészta még krémesebb lesz, ha mascarponéval lágyítod a szószt. Darált húsból legjobb, ha kétfélét használasz: a marha és a sertés remekül harmonizálnak egymással. A szósz akkor lesz a legfinomabb, ha sokáig főzöd: hagyd, hogy az ízek lassan érjenek össze a serpenyőben.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg passzírozott paradicsom
👉 40 dkg száraztészta
👉 25 dkg darált marhahús
👉 25 dkg darált sertéshús
👉 20 dkg mascarpone
👉 1 hagyma
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 ízlés szerint chili
Elkészítés:
A hagymát kockázd fel, és egy serpenyőben olajon párold üvegesre. Add hozzá a felaprított fokhagymát is, majd egy perc múlva a kétféle darált húst. Kevergesd, amíg megbarnul, majd öntsd fel a paradicsompürével. Szórd meg sóval, borssal, ízlés szerint chilivel. Amint felforrt, vedd a lángot kicsire, és lefedve egy óra alatt főzd sűrűre.
Közben a tésztát forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.
Amikor a szósz megfőtt, keverd bele a mascarponét, és forrald össze. Ezután forgasd hozzá a tésztát is. Keverd jól össze, és tálalhatod.
0 Megjegyzések