Ezzel a szaftos paradicsomos csirkemellel alig van munka: nézd meg, mitől lesz igazán finom a szaftja!
A vajpuha paradicsomos csirkemell titka, hogy a szaftjába a paradicsomkonzerv mellé még mascarpone is kerül. Az ízeket kakukkfű teszi teljessé: hacsak teheted, friss ágakat dobj a tepsibe. Az így kapott ebéd egy egyszerűen elkészülő, mégis mennyei olaszos fogás.
Hozzávalók
👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 10 dkg mascarpone
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 szál kakukkfű
👉 1 dl tejszín
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemelleket szeleteld fel. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és fél órára tedd félre. A pihentetési idő leteltével serpenyőben piríts mindkét oldalára kérget. Az elősütött szeleteket pakold egy tepsibe.
Ugyanabban a serpenyőben, még egy kevés olívaolaj hozzáadásával párold üvegesre a felaprított hagymát. Add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát is, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Sózd és borsozd meg, tegyél mellé friss kakukkfüvet, kis lángon főzd negyedóra alatt sűrűre. Amikor besűrűsödött, keverd bele a mascarponét, és öntsd fel tejszínnel. Kanalazd az egészet a tepsiben várakozó csirkére, takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd puhára.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések