A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsz perc alatt 5000 rakéta zúdult Izraelre - Bejelentették a hadiállapotot


Rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, fegyveres terroristák tucatjai hatoltak be izraeli településekre. A Gázai övezetet irányító iszlamista Hamász terrorszervezet 20 perc alatt 5000 rakétát lőtt ki Izraelre szombat reggel fél 7-től kezdődően.

Délután 1 körül ül össze az izraeli biztonsági kabinet - tájékoztatott a Miniszterelnökség. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök délután találkozik Yair Lapid ellenzéki vezetővel. 

A Hamász terrorszervezet ma reggel súlyos hibát követett el, és háborút indított Izrael Állam ellen. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) csapatai minden helyszínen harcolnak az ellenség ellen
- mondta Yoav Gallant védelmi miniszter a helyzetértékelést követően.

A Jerusalem Post beszámolója szerint a miniszter hozzátette: Izrael Állam fogja megnyerni ezt a háborút.

Az IDF kijelentette, hogy "készen áll a háborúra", miután Gázából széles körben rakétát lőttek Izrael területére, és a terroristák különböző belépési pontokon keresztül behatoltak Izrael területére.

"Az ország déli és középső részén élő lakosoknak a védett területek közvetlen közelében kell tartózkodniuk, a gázai periférián élőknek pedig biztonságos területen kell maradniuk" - jelentette be az IDF.

Az IDF megkezdte működését a Gázai övezetben, bár több mint két órával a támadások megkezdése után az izraeli fellépés minimális maradt. A Hamász azt állította, hogy elrabolt öt IDF katonát, de az IDF még nem erősítette meg a jelentést.

A BBC értesülései szerint 15 izraeli megsebesült, valamint egy 75 éves nő meghalt a támadások következtében. 

A Hamász támadására válaszul Izrael hadiállapotot hirdetett

– írta a The Guardian.

A hadsereg közölte, „az izraeli védelmi erők megvédik az izraeli civileket, a Hamász terrorszervezet pedig súlyos árat fog fizetni tetteiért”.

Az MTI információi szerint rakétatalálat érte a Gázai övezettel északon szomszédos városokat, Askelont és Javnét, valamint az ország középső részén Rison Lecionban és Ramléban is becsapódott lövedék, Jeruzsálemből légvédelmi riasztást jelentettek.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések