A tejszínes görög csirkecombba citrom is kerül, így akár télen is tengerparti hangulatot hoz a konyhádba.
Ha még visszavágysz a nyárba, készítsd el ezt a mennyei, omlós tejszínes görög csirkecombot! A szaft baconös alappal indít, és friss zöldfűszerek is kerülnek bele. Az igazi mediterrán hangulat elérése érdekében ne spórold ki belőle a citromot sem!
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg gomba
👉 10 dkg bacon
👉 4 egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 szál oregánó
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1.5 dl tejszín
👉 1.5 dl alaplé
👉 1 hagyma
👉 1 citrom
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal. Forgasd meg őket olívaolajban, és tedd a hűtőbe egy órára pihenni. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a gombát mosd meg és szeleteld fel, a hagymát és a fokhagymát vágd apróra. A bacont kockázd fel, és serpenyőben olvaszd ki a zsírját. A visszamaradt zsiradékon piríts kérget a bepácolt csirkecombok mindkét oldalára, majd vedd ki, és tedd félre őket.
A serpenyőbe szükség szerint önts még olajat. Párold rajta üvegesre a hagymát. Ha már puha, add hozzá a fokhagymát, egy perc kevergetés után pedig a friss oregánóágakat és a gombát. Szórd meg sóval, és lefedve párold addig, amíg összeesik, és levet ereszt. Ez nagyjából tíz perc. Öntsd fel az alaplével, a citrom kifacsart levével, és tedd vissza bele a csirkecombokat. Fedd le, és főzd puhára fél óra alatt. A folyadékot szükség szerint néha pótold alatta, de csak annyira, hogy le ne égjen, túl bő leve ne legyen. Amikor a hús már puha, add hozzá a tejszínt és a kisült baconkockákat, és melegítsd össze.
0 Megjegyzések