Ha van otthon néhány darab barnulásnak indult banánod, készíts belőlük gluténmentes banánkenyeret!
A banánkenyér is készülhet gluténmentesen: ennek a változatnak a könnyen kezelhető, változatosan felhasználható rizsliszt az alapja. Hogy mennyi cukor kell bele, attól függ, milyen érett a banán: minél barnább, annál édesebb önmagában is. Legjobb bele a ropogós csokichips, de ha olyat nem kapsz, egyszerűen egy tábla étcsokival is tökéletes lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg rizsliszt
👉 12.5 dkg cukor
👉 10 dkg vaj
👉 10 dkg csokichips (vagy étcsoki)
👉 10 dkg durvára vágott dió
👉 3 érett banán
👉 2 tojás
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 0.5 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A banánt villával törd össze. Add hozzá a cukrot, a tojást, a sütőporral és szódabikarbónával elkevert rizslisztet, az olvasztott vajat, végül forgasd bele a diót és a csokit. Keverd jól össze: ehhez akár fakanalat is használhatsz, mivel a rizsliszt egyáltalán nem csomósodik.
Egy kenyérformát kenj ki vajjal, szórj meg rizsliszttel, és töltsd meg kétharmad részig a tésztával. Told 180 fokos sütőbe. A sütési idő 1-1,5 óra a forma nagyságától függően. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már rá a tészta, készen van: ekkor vedd ki a sütőből, hagyd a formában pihenni 20 percig, és csak utána szeleteld.
0 Megjegyzések