Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így lesz igazán ropogós a rántott padlizsán: fűszeres tojásos bunda a lelke


Gondold kicsit újra a rántott padlizsánt: fűszeres, tojásos bundába forgatva is mennyei lesz.


Sokféleképpen bundázhatod a különböző zöldségeket: most próbáld ki a rántott padlizsánt fűszeres, tojásos bundába forgatva. A padlizsán a mediterrán népek - spanyolok, görögök, olaszok - egyik kedvenc alapanyaga, de Erdélyben is régóta használják: ott vinetának nevezik. A erdélyi padlizsánkrém is fantasztikus csemege.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 5 dkg liszt
👉 4 tojás
👉 3 padlizsán
👉 1 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál mustár
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez

Elkészítés:

A padlizsán leveleit vágd le. A zöldséget hosszában szeleteld fel, és ejts éles késsel bevágásokat a húsán. Így jobban átjárják majd a fűszerek. A bevagdosott padlizsánokat tedd egy lábosba, öntsd fel vízzel, és két-három perc alatt főzd elő, majd szűrd le őket.

A zsemlemorzsát, a lisztet és a pirospaprikát keverd el egy tálban. Egy másik tálba üsd bele a tojásokat. Sózd, borsozd, keverd el a majonézzel és a mustárral. Az előfőzött padlizsánokat egyenként forgasd meg először a lisztes morzsában, utána a tojásban. Bő, forró olajban oldalanként négy-öt perc alatt süsd őket ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések