Ennek a könnyű almás kevert sütinek a tésztája a pillekönnyű, a gyümölcs pedig szaftos marad benne.
Ez a szuper könnyű almás kevert süti úgy az igazi, ha diódarabok is roppannak a tésztájában. A massza lágy, pillanatok alatt összedobható, és semmi különleges hozzávalót nem igényel. Az almát azért is szeretjük, mert annyiféle finomság készíthető belőle: ezen az őszön melyiket fogod kipróbálni?
Hozzávalók 4 személyre
👉 30 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 10 dkg olvasztott vaj
👉 4 tojás
👉 2 alma
👉 1.5 dl tej
👉 1 dió
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tojásokat keverd el a cukorral. Add hozzá az olvasztott vajat, a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Ragacsos tésztát fogsz kapni, amelynek leginkább az amerikai palacsintára emlékeztet az állaga. A diót aprítsd durvára, az almát kockázd fel, és forgasd össze őket a tésztával.
Egy tepsit kenj ki vajjal és szórj meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, és told 200 fokos sütőbe nagyjából fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta.
0 Megjegyzések