Hagyma és fokhagyma a lelke ennek a kívül ropogós, belül puha, szuper szaftos csirkecombnak.
A sült csirkecomb úgy lesz igazán szaftos, ha nem spórolod ki mellőle a hagymát. A szaftba sör is kerül, ez adja meg a sajátos, semmivel össze nem téveszthető karakterét. Nagyon jól megy hozzá a tepsis zöldségköret: amíg ez a sütőben puhul, a hús is pont elkészül.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 dl világos sör
👉 1 nagy hagyma
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd félbe, és szórd meg őket sóval. Az olívaolajat keverd el a pirospaprikával, a kakukkfűvel és a borssal. Kend meg a combokat ezzel a keverékkel, és pihentesd a hűtőben egy órát.
Amikor a pácolási idő letelt, egy serpenyőben olvassz vajat. A fokhagymagerezdeket késsel lapítsd ki, de ne vágd fel őket, hanem egyben helyezd az olvasztott vajba. Szórd meg szerecsendióval, kevergetve pirítsd egy-két percig, majd tedd mellé a bepácolt csirkecombokat, és nagyobb lángon piríts mindkét oldalukra kérget. Ezután szedd ki őket egy tálra.
A hagymát cikkezd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, szükség esetén még egy kis olaj hozzáadásával párold puhára. Tedd vissza bele a csirkecombokat, öntsd fel sörrel, majd fedd le, és kis lángon, gyöngyöztetve főzd az egészet fél óra alatt puhára.
0 Megjegyzések