A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Negyedórás joghurtos zöldborsósaláta: a legfinomabb köret sült húsok mellé


Konzervzöldborsóból negyedóra alatt elkészítheted ezt a krémes, joghurtos zöldborsósalátát, de fagyasztott változatból sem fog sokáig tartani.


A joghurtos zöldborsósaláta tökéletes köret akár olyan szárazabb húsfélék mellé is, mint a roston sült csirkemell. Konzervből készítve semmi más dolgod nem lesz vele, mint összekeverni a mártással, de fagyasztottból is érdemes nekilátni: ebben az esetben a főzési időt számítsd még hozzá az elkészítéshez. Ha pedig kora nyáron állsz neki, mindenképp frissen fejtett borsót használj hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg zöldborsó
👉 25 dkg natúr joghurt
👉 2 teáskanál olívaolaj
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 teáskanál só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A borsót, ha szükséges, fejtsd ki, és tíz perc alatt főzd meg. Ha konzervet használsz, elég lecsepegtetni.

A mártáshoz egy nagy salátástálban keverd össze a joghurtot az olívaolajjal, a mustárral és a sóval, majd reszelj rá frissen őrölt borsot. Forgasd össze a borsóval. Takard le, és tedd a hűtőbe vagy hideg idő esetén az erkélyre, hogy jól lehűljön, és az ízei összeérjenek. Az alapreceptet feldobhatod friss zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy kaporral is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések