Ez a 25 perces csokitorta életmentő abban az esetben, ha gyorsan szeretnél valamilyen édességet fogyasztani.
A 25 perces csokitorta, akárcsak a többi villámédesség, amilyen egyszerű, annyira csodálatos. Egyszerű kevert tésztából készül, és olvasztott vajtól lesz különlegesen szaftos. Az édes, tömör sütihez különösen jól megy egy adag vaníliafagyi vagy tejszínhab.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg liszt
👉 20 dkg cukor
👉 15 dkg vaj
👉 2 tojás
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 vaj a forma kikenéséhez
👉 porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és hagyd kicsit kihűlni. A tojásokat keverd ki a kétféle cukorral. Nem kell habosra, mert nem piskótaszerű, hanem annál valamivel tömörebb tésztát készítünk.
Add hozzá az olvasztott vajat, a sót, végül a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet. Öntsd az egészet kivajazott tortaformába, és 12-15 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, be belül még enyhén lágy marad. Ahogy kihűl, a belseje is szinte teljesen megszilárdul majd, de nem szárad ki. Tálaláskor a tetejét még megszórhatod porcukorral.
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések