A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Helsinki Bizottság: "Kórházból vitték el, mezítláb, mankókkal küldték vissza Szerbiába a magyar hatóságok a beteg afgán kisfiút"


Akcióban a sorosista szervezet.

A Facebookon egy friss bejegyzésben hazudozik a "Magyar" Helsinki Bizottság nevú Soros-gittegylet, miszerint a magyar rendőrség mind a mai napig sok esetben kifejezetten

szakszerűtlenül, az emberi méltóságot megsértve toloncol vissza menekülőket a déli határszakaszon.

A Helsinki Bizottság bejegyzésében azt írja: "2016 óta sok százezer ilyenre került sor lényegében a szemünk előtt, mégis láthatatlanul. Noha 2020-ben az Európai Unió bírósága is jogellenesnek ítélte, mégis minden megy tovább."

Az eseteket a Soros-blog, a 444 közölte:

Az esetet Léderer András, a Helsinki Bizottság munkatársa az egyik leggonoszabb „visszakényszerítésnek” nevezi. A Helsinki Bizottság szerint az embercsempész autója balesetet szenvedett, és egy fiút súlyos sérülésekkel vitték kórházba, ahol hetekig kezelték. A kezelése alatt többször járt nála a hatóság, és azt mondták neki, hogy felépülése után a fóti, kísérő nélkül menekült gyermekek otthonába viszik.

A gyermeket viszont egy nap a gyógykezelését megszakítva,

a kórházi ágyából vitték el rendőrautóval, a hátizsákja és papírjai nélkül, mezítláb, tolókocsiban a határra hurcolták, ott pedig áttolták a szerb oldalra

- mondta. „A magyar rendőröktől nem kapott gyógyszert, nem kapott papírokat, teljesen magára hagyták. Kibotorkált egy bekötőútra, ahol egy autós megszánta, és bevitte Szabadkára. Csakhogy Szabadkán csak felnőttek lehetnek a táborban, így onnan is elküldték, de hát csak gyalog tudott menni – két napig ment, az erdőben tudott csak megpihenni. Egészen le, Belgrád mellé jutott” – meséli Léderer András.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések