A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vučić a koszovói lövöldözésről: Csak idő kérdése volt, hogy mikor következik be


Mindent meg kell tenni a nagyobb vérontás elkerülése érdekében - emelte ki a szerb államfő. 

A szerbek fellázadtak, mert nem akarják elviselni Albin Kurti terrorját

- mondta a szerb államfő a vasárnap hajnalban és napközben történt koszovói lövöldözésre reagálva. Ez az országunk egyik legnehezebb napja - hangsúlyozta Vučić.

Amióta Albin Kurti koszovói miniszterelnök leváltotta Nenad Đurićot, Koszovó északi körzetének rendőrparancsnokát, vagyis november 3-a óta 62-szer vetették be az úgynevezett koszovói rendőrséget a szerb lakosság ellen - fogalmazott a szerb elnök. Csak idő kérdése volt, hogy megkíséreljenek tenni valamit magukért és családjaikért azok, akiket Kurti rendőrsége üldöz.

Tisztázzuk le: semmivel sem igazolható a koszovói rendőr meggyilkolása. Ez elítélendő, és nem hoz semmi hasznosat, legfőképp a szerb népnek nem

- húzta alá a Vučić.

Majd folytatta: A rendőrgyilkosságot követően három szerbet öltek meg. Kettőt közülük mesterlövész lőtt le, ami elkerülhető lett volna. Egy szerb áldozat esetében pedig hangfelvétel bizonyítja, hogy az albánok nevettek és arról beszéltek, hogy nem kell részesíteni orvosi ellátásban - mondta Vučić.

Albin Kurti az egyetlen vétkes a Koszovóban kialakult helyzetért, és a nemzetközi közösség egy része segíti. Kurtin kívul senki sem akar összetűzést.

Ő háborúba akarja behúzni Szerbiát, ez az egyetlen dolog, amin tevékenykedik. Felszólítom a nemzetközi közösséget, hogy tegyen a Szerb Községek Közössége megalakulásáért, valamint hogy Észak-Koszovóban szerb rendőrök legyenek, mert csak ezáltal akadályozható meg, hogy elüldözzék a szerbeket Koszovóból.

Felszólítjuk a népünket, hogy őrizzék meg a békét, ne cselekedjenek elhamarkodottan. Arra kérem őket, hogy higgyenek Szerbiában, a mi dolgunk, hogy mindent megtegyünk a nagyobb vérontás elkerülése érdekében - emelte ki Vučić.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések