A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hisztizik az LMBTQ-lobbi, mert az olaszok meg akarják védeni a gyerekeket


A BBC beszámolója szerint az olasz hatóságok új intézkedéseket vezetnek be, amelyek az LMBT-családokat célozzák, és megnehezítik számukra a gyermekvállalást. 

A csatorna szerint sok azonos nemű szülő úgy érzi, hogy egy új törvény, amely illegálissá tenné a béranyaságot külföldön, személyes támadás ellenük.

Két lehetőségünk van: Olaszországban maradunk és börtönbe kerülünk, vagy megszökünk – fakadt ki egy egynemű házaspár a BBC-nek.

A férjek, Claudio és Davide (nem az igazi nevük) béranyaság útján szeretnének gyereket, egy másik országban élő nő hordozza a leendő gyermeküket. A béranyaság mint gyakorlat Olaszországban, sőt Európa nagy részén ma is illegális, ezért a párok olyan országokba utaznak, ahol mégis legális – például az Egyesült Államokba és Kanadába –, majd hazaviszik gyermekeiket.

Az olasz szenátus azonban hamarosan jóváhagy egy olyan törvényjavaslatot, amely  a béranyaságot egyetemes bűncselekménnyé tenné, olyan súlyossá, hogy akkor is büntetőeljárás alá vonnák az illetőt, ha külföldön követik el.

A BBC cikkében kiemelik, ilyen tilalom egyetlen más országban sincsen.

A BBC szerint a pár nem zárta ki annak lehetőségét, hogy hamarosan menekülésre készülnek, politikai menedékjogot kérnek LMBT-barátabb európai országokban.

Úgy érzem, száműzetésbe kényszerülök, csak azért, mert apa akarok lenni – mondja Davide.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések