A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Videó – Gépfegyerrel biztosította az átjutást a migránsoknak egy ember Röszkénél


Most már állandó életveszély fenyegeti a magyar határt védőket. 

Gépkarabéllyal kísért egy embercsempész határsértőket Röszkénél – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a rendőrség honlapján.

Azt írták, Röszke térségében péntek reggel 6 óra után figyelt fel a térfigyelő kamerarendszert kezelő operátor egy férfira, aki létrán éppen átmászott Szerbia felől az ideiglenes biztonsági határzár kerítései közötti úgynevezett manőverútra. A férfi megállt a manőverúton, leemelt a válláról egy gépkarabélyt, és annak fedezetével biztosította, hogy az utána érkező 13 illegális migráns átjusson a határzáron.

Az ORFK hozzátette, a közelben nem voltak a helyszínre irányítható járőrök, mert ugyanabban az időben egy kicsit távolabb két másik illegális migránscsoportot tartóztattak fel.

A csoport átjutását követően a fegyveres „biztosító” a létrán visszamászott Szerbiába, a rendőrök pedig nem sokkal később a határtól mintegy fél kilométerre feltartóztatták és a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz a 13 illegális migránst – áll a közleményben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések