A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alvó sértett nyakából lopták el az aranyláncot a nógrádi betörők


Letartóztattak egy 30 éves nőt, aki élettársával együtt meglopta falubelijét, majd a felelősségre vonás elől elmenekült. 

A Nógrád Megyei Főügyészség portálunknak megküldött közleménye szerint a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint a gyanúsítottak idén július 19-én az éjjeli órákban megjelentek a sértett ingatlanjánál, és egy melléképület ajtaját befeszítve a fürdőszobán át bejutottak a ház belső tereibe.

Az egyik szobában alvó – ezáltal védekezésre képtelen – 65 éves sértett nyakából kitépték az aranynyakláncot, valamint eltulajdonították az éjjeliszekrényen lévő mobiltelefont és a nő táskáját is, benne a bankkártyájával. A házból a bejárati ajtón át távoztak, a belülről benne lévő kulccsal kinyitották és a kulcsokat magukkal vitték. Ezzel 710 ezer forint kárt okoztak az idős nőnek.

Mint azt a közleményben írják, a nőt a nyomozó hatóság több alkalommal próbálta meg előállítani, azonban az elkövetés után élettársával elmenekültek, így vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. Szeptember 14-én Budapesten rendőrök igazoltatták a gyanúsítottat, aki a személyazonosságára vonatkozóan hamis adatokat adott meg, ezért további azonosítás végett előállították, majd őrizetbe vették.

Mivel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, és jelenleg is több büntetőeljárás is folyik ellene, ezért rendőri előterjesztésre az ügyészség indítványozta a letartóztatását. A Pásztói Járásbíróság ügyeletes nyomozási bírája egyetértett az ügyészi állásponttal, ezért a terhelt jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbeztek, így az nem végleges.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések