Hirdessen itt

Ungár: Szegény buziknak elegük van a szivárványos lobbiból


Az LMP-s politikus szerint a szivárvány sérti a „buzikat”, Karácsony pedig számoljon el a 99 Mozgalom finanszírozásával. 

A közelmúltba a Partizánnak adott interjúja miatt az ellenzéki kritikák kereszttüzébe került Ungár Péter, aki most ismételten olyan állításokat tett, amik valószínűleg megoszthatják az ellenzéki közvéleményt. A zöld politikus csütörtökön Lánczi Tamás vendége volt a 48 perc című műsorban, ahol Karácsony Gergely és a 99 Mozgalom finanszírozási botránya mellett az LMBTQ-lobbi témája is terítékre került. 

A meleglobbi kérdése a (többször) szivárványszínűre lefestett ferencvárosi pad kapcsán merült fel. Ungár abszurdnak nevezte, hogy „három hónapon át ezzel az üggyel foglalkozott az ország”, amire a műsorvezető úgy reagált, hogy amikor Baranyi Krisztina polgármester elkezdte padfestést, az egy önmagán túlmutató, szimbolikus üggyé vált. Lánczi Tamás szerint ez egy nemzetközi szinten is zajló világnézeti kérdés is, ami miatt nagyon komoly összeütközések vannak. Erre UngárPéter erre kijelentette, hogy a szivárvány a kulturimperialista szimbólum, amely az Egyesült Államokból jön, és aminek Magyarországon nincs sem történelmi előzménye, sem kontextus. Ezután hozzátette, hogy

szegény magyar buzikat felhasználják azok, akik a diverzitásipari komplexumból élnek annak érdekében, hogy »jóemberkedjenek«, ez pedig sértő a homoszexuális közösségre nézve.”

Majd erre alapozva kijelentette, hogy azon homoszexuálisok számára, akiknek ebből a jelenségből elegük van, alternatíva lehet az LMP.

A műsor másik érdekes pillanata az volt, amikor a zöld politikus élesen elkezdte bírálni Karácsony Gergely főpolgármestert. A politikus azzal kezdte, hogy neki Karácsony Gergellyel alapvetően „nehéz viszonya van”, majd miután szóba került főpolgármester körül kialakult finanszírozási botrány elmondta, hogy annak ellenére, hogy jelenleg nem lát más alternatívát,

nem biztos abban, hogy az LMP támogatni fogja Karácsony Gergelyt a jövő évi önkormányzati választáson.

Nem lehetett elmenni amellett a kérdés mellett sem, hogy a magyarországi zöld politikát képviselő LMP, hogyan látja Karácsony eddigi teljesítményét a környezetvédelem terén. Ungár szerint bár volt zöldítés a tömegközlekedés terén – ezt Lánczi Tamás erőteljesen vitatta – meggyőző érveket ő sem tudott hozni arra, hogy összességében sikeres lett volna a főpolgármester zöldpolitikája. Általánosságban viszont megjegyezte, hogy az esetek döntő többségében képmutatásba torkollik a zöldpolitika.


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések