Hirdessen itt

Több mint félmillió forintot zsákmányolt a biciklis rabló, végül a cipője buktatta le


Különös módszert választott magának a rabláshoz egy fiatal férfi, akinek azonosítása sem volt egyszerű. 

A rendőrség beszámolója szerint A. József két keréken, kerékpárral vette célba idős áldozatait: melléjük hajtott, majd a biciklin lévő kosárból kikapta a táskát és villámgyorsan eltekert. A sértetteknek idejük sem volt felfogni, mi történt, vagy azonosítani az elkövetőt, akinek jóformán csak a hátát látták.  

A 28 éves rabló összesen három alkalommal csapott le, fényes nappal, kora délután. A rendőrség közléséből kiderül az is, hogy a lopások között eltelt idő minden bizonnyal összefüggésben állt a zsákmány nagyságával – a kisebb összeg értelemszerűen csak rövid ideig volt elég számára. Az első 2023. augusztus 21-i, 70 ezer forintos akciója után mindössze három nap telt el és újra célba vett egy idős kerékpáros nőt Monoron, a brifkóban közel 420 ezer forint volt. Több mint egy héttel később leste ki harmadik áldozatát, ugyanazzal a módszerével 60 ezer forintot sikerült megszereznie.

A hatóságnak időbe telt, mire értékelhető információt sikerült felkutatni, ám 2023. szeptember 4-én délelőtt a monori egységek már célirányosan Gomba településre indultak. A rendőrök tudták, hogy A. Józsefnek ugyan nincs ott bejelentett lakcíme, de kiderült, egy nőnél tartózkodhat. A telken lévő lakó-, illetve állattartásra szolgáló épületeket, ólakat egyenként átvizsgálták, ám jó ideig hiába. Akadt azonban egy különálló, csak az udvarról megközelíthető helyiség, amelynek ablaka, ajtaja zárva volt.

A rendőröknek sikerült bejutniuk, ám elsőre csak egy takarókupacos ágyat láttak kollégáink. Megemelve az ágyneműket aztán előbukkant a rejtőzködő célszemély.

Legutóbbi zsákmányolása óta haját is kopaszra vágatta, hogy minél kevésbé legyen felismerhető, cipőjéről azonban nem gondoskodott, az elkövetéskor viselt fekete, oldalt zöld márkajelzéses, fehér talpú lábbeli ott virított.

A. József beismerő vallomást tett, és bár azt nem tudta megmondani, hogy mire, de a közel 550 ezer lopott forintot mind egy szálig elköltötte. A férfi letartóztatását kezdeményezték. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések