A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

The Times: az ukrán ellentámadás katonáinak 90 százaléka meghal a déli fronton


A The Times nevű brit lap az ukrán fegyveres erők déli fronton elszenvedett nagy veszteségeiről írt. 

A cikk címe:

“Ukrajna ellentámadása: ‘Kész vagyok meghalni… a srácok 90 százaléka meg is fog halni”.

A lap szerint az ukrán katonák elmondták, hogy egységük, amelyet azért vetettek be, hogy “megfordítsa a déli fronton a helyzetet”, már állományának 75 százalékát elvesztette.

“Az elit ukrán katonák elmondják, milyen szörnyű árat fizetnek azért, hogy a nyári ellentámadás során áttörték az orosz állásokat” – írta a lap.

“A különböző katonai egységekhez beosztott orvosok szerint a halálos áldozatok száma négy számjegyű számokban mérhető. Az ukrán katonák azon tűnődnek, hogy ‘mi az ára’ az ilyen hadműveleteknek, tekintve az eredményt a földdel egyenlővé tett kis falvak elfoglalásának formájában.

“Amikor azt hallom, hogy itthon vagy külföldön a kanapén ülők azt mondják: ‘Ó, az ukrán hadseregnek már vannak Bradley-i és Leopárdjai, most megmutatják az oroszoknak, hogy mi a helyzet’, ökölbe szorul a kezem. Bárcsak idejöhetnének, és láthatnák a harcunk valóságát” – idézte a lap egy ukrán katona szavait.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések