A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

TASZ-os idiótával terjeszti a dollárbaloldal az elmebajt Szegeden


Összenő, ami összetartozik, idézhetjük a régi mondást, látva, hogyan szippantotta fel máris Soros hálózata az egyetlen aktív civil szerveződés irányítóját Szegeden, akire a nagyobb balhékban, tüntetések szervezésében már az elmúlt hónapokban is jeleskedett - írja a pestisracok.hu.  

A CEU-n végzett, eredetileg bölcsész, önismereti és kommunikációs tanácsadó, egyébként lelkes feminista 2022 végén tűnt fel a közéletben. 

Előbb Facebook csoportokban tűnt fel, majd saját mozgalmat gründolt, mely segítségével civil megmozdulásoknak lehet "eladni" a kormányellenes akciókat, tüntetéseket. 

Nem csak Szegeden állt az ilyen megmozdulások élére, hanem azonnal feltűnt az országos balhékban is Hadházy Ákos és Gyurcsányné mellett is. Majd mit ad Isten, ez év júniusában a TASZ-nál kapott munkát, mint a Magánszféra Projekt regionális koordinátora.

Nagyon kacskaringós út vezetett odáig ahol most vagyok. Végzettségem szerint spanyol tanár és bölcsész, valamint újságíró vagyok. Ezután kognitív-pszichológia területén kutattam, nemcsak itthon, hanem külföldön is. Az akadémiai hierarchia azonban számomra túl korlátozó, ezért döntöttem el, hogy szabadúszó leszek

- írja bemutatkozásában Hajnal Edina, azon a honlapján, amelyen még coachként, önismereti tanácsadóként kínálja szolgáltatásait, elsősorban öntudatos, vállalkozó nőknek. 

A női lelkek kutatója és lelkes támogatója alig egy éve fejezte be egyetemi tanulmányait. A Szegedi Tudomány Egyetem kommunikáció szaka után megjárta Barcelonát és mint ízig-vérig liberális a CEU képzését sem hagyhatta ki. Még két év az SZTE-n, ahol pszichológiát hallgatott, majd első munkahelyként máris kikötött a külföldről finanszírozott egyenjogúsági civil szervezetnél, a JÓL-LÉT Alapítványnál, amely ugyancsak rendre feltűnik a pedagógus tüntetéseken. Alig egy év három hónap múlva, idén júniusban már a TASZ koordinátora.


Hajnal Edina megdolgozott a "taszos" pozíciójáért. Az elmúlt egy évben civil megmozdulásokkal igyekezett felhívni magára a figyelmet, lehetőség szerint az országos figyelmet. Magyar Anyák – kreatív ellenállás néven létere hozott Facebook csoportban tűnt fel először. 

A csoport nevében 2022 novemberében már a Hadházy Ákos által MTVA székházánál szervezett tüntetés egyik felszólalója volt. December létrehozott Egységes Szülő Front néven egy saját Facebook oldalt, hivatalosan nem bejegyzett szerveződést, melynek jelenleg ezer tagja van. A mozgalmat a pedagógus tüntetésekkel igyekszik ismertté tenni. Feltűnt felszólalóként az anyák napi fehér ruhás tüntetésen is a Karmelita Kolostornál és több országos ellenzéki megmozduláson is, szemlátomást Szegeden az ellenzéki akciók vezéralakjaként szerepeltetik. 


A TASZ-szal a háta mögött egyre komolyabb tervekkel áll elő: nyílt fórumokra, flashmobokra készülnek, tovább építik a Magyar Anyák és az Egységes Szülő Front akciócsoportokat. 

Hajnal Edina azzal a frenetikus ötlettel is előállt, hogy a szülők pereljék be az államot, amiért meglátásuk szerint sérül a gyermekek oktatáshoz való joga Magyarországon, többek között a szabad tankönyvválasztás lehetőségének hiánya miatt. Természetesen a TASZ az államot perelni vágyó szülőknek a jogi képviseletet is biztosítja. 


Az őszi politikai szezonba a TASZ új szegedi üdvöskéje feminista klub szervezésébe kezdett. Volt munkahelyével, a Jól-Lét Alapítvánnyal közösen ingyenes előadássorozatot tartanak Nők Egymásért Szegeden néven. Bemutatkozásuk szerint fő céljuk, azon túl hogy erős közösséget hozzanak létre az, hogy közösségük tagjait hozzásegítsék az önrendelkezésre, önmaguk szeretetére és az önérdekérvényesítésre. Fő támogatójuk a Holland Nagykövetség, de a támogatók sorában feltűnik a Botka László vezette szegedi önkormányzat is.


Jövő kedden a női jogok rejtelmeinek megismertetésével csapnak a lovak közé. Októberi előadásukon pedig az is kiderül majd, milyen sokszínűek a nők a szivárványon túl... egy interaktív workshop keretében az LMBTQIA nők láthatósága lesz a téma. 


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések