A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elítéltek egy holland férfit, aki tízéves kislányt molesztált Magyarországon


Egy holland férfi felügyeletére bíztak két kislányt, az egyiket szexuálisan molesztálta. Ezért első fokon hat évre ítélték, amit az ügyészség túl enyhének tart. 

Súlyosítaná az ügyészség annak a hazánkban élő holland férfinak a büntetését, aki egy rábízott tízéves lányt molesztált – közölte az ügyészség. Két éve augusztusban történt az eset, és a molesztálás a szintén a felügyelete alatt álló másik kiskorú lány jelenlétében történt.

A bíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 

hat év fegyházbüntetésre, hat év közügyektől eltiltásra 

és bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől végleges hatályú eltiltásra ítélte, melyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen kiskorú személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ítélet ellen az ügyészség a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosítása érdekében, a vádlott védője a cselekmény eltérő minősítése, valamint a kiszabott büntetés enyhítése végett fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, az elkövető cselekményeinek minősítése törvényes, azonban a kiszabott szabadságvesztés és közügyektől eltiltás tartama aránytalanul enyhe, nem biztosítja megfelelően a büntetési célokat, ezért indítványozta azok súlyosítását.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések